BLOCKBUSTER BATTLE: And The Winners Are…

Eerder dit jaar hebben we onze trainers uitgedaagd tot een Blockbuster Battle - een wedstrijd om looks te creëren met behulp van de Blockbuster-technieken die in de loop van 2020 werden gelanceerd. Trainers van over de hele wereld namen deel aan deze wedstrijd en deelden hun Blockbuster-creaties met ons op sociale media. Nu is het tijd om de winnaars te onthullen! Uit alle inzendingen hebben we drie winnaars gekozen die eruit springen door hun Blockbuster-vaardigheden...

September 2020

Main Newsflash Image

August 2020

Main Newsflash Image

CUTTING 101: Lagen Accentueren & Moderne Texturen

Hoeveel van jouw klanten willen graag meer veelzijdigheid, volume en textuur? Voeg daar de complexiteit van fijn haar of meer lengte aan toe en het wordt een ontmoedigende taak om dit te bereiken. Maar gelukkig zijn we hier om de generatie INDOLA-stylisten te helpen om vertrouwen te winnen in het beheersen van moderne kniptechnieken. Maak van fijn iets fantastisch Fijn haar brengt veel uitdagingen met zich mee, maar de hoop is niet verloren! Met veel plezier, delen we een kniptechniek met jullie die de dichtheid van de basislijn maximaliseert en het risico op dunnere zijpartijen vermindert. Nu kan je jouw klanten met fijn haar te verrassen door ze de lagen en de textuur te bieden waar ze naar verlangen. De sleutel tot succes is het gebruik van twee verschillende elevaties... Ga laag ter hoogte van de partij Begin ter hoogte van de achterpartij waar meer haar dichtheid is. Neem de eerste sectie (1CM) van de kruin tot in de nekpartij, gebruik een lage elevatie (90 graden horizontaal) en positioneer je vingers lichtjes diagonaal. Dit zorgt ervoor dat de lengte bovenaan wat korter is en de zwaarte weggehaald wordt. Werk CM per CM verder, per een overprojectie naar de vorige secties, met een verplaatsende gidslijn. Stop met deze techniek ter hoogte van de oren, waar het haar van richting verandert! Ga hoog ter hoogte van de zijpartijen Er is minder haardichtheid ter hoogte van de contouren. Om de volheid binnen deze sectie te behouden, waar de haarlijn van richting verandert, schakelen we over naar een verticale elevatie van 90 graden. Dit voelt de eerste keer misschien wat ongemakkelijk aan, maar het resultaat is de moeite waard! Gebruik een gidslijn uit de vorige sectie. Gebruik een veel sterkere diagonale hoek met je vingers en laat het haar uit de vorige sectie eruit vallen. Werk sectie per sectie verder en overprojecteer naar achteren naarmate je dichter bij de contouren komt. Luxueuze lange lagen. Lang haar is een look voor alle leeftijden. De Superbowl-halftime show van dit jaar werd gedomineerd door twee wereldwijde iconen waarbij de lange lagen volume en beweging op het podium brachten. Dus, wat is het geheim achter de gelaagde looks van J.Lo en Shakira? Lagen biedt klanten de kans om lengte en veelzijdigheid te behouden en tegelijkertijd zwaarte en gewicht te verwijderen. Blonde specialist en #indolaselected creatief teamlid, Denis Shefel (@shefeldenis), houdt ervan om een flatterende lange pony te combineren met lange lagen, startend ter hoogte van de kaaklijn. Hij droogt de haren met een ronde borstel en werkt het af met een krultang (2CM). Hij werkt de krullen zachtjes verder af met zijn vingers. Klanten houden van de beweging die deze verfijnde vorm met zich meebrengt. Zelfs degenen die niet bereid of in staat zijn om veel tijd aan hun haar te besteden, kunnen deze look thuis nabootsen en genieten van body en textuur tussen salonbezoeken door!
Newsflash 2020
De Expert Tip van Denis
"Föhn het haar altijd en verfijn de coupe nog een keer. Zo kan je precies zien waar de laatste hand aan gelegd moet worden en bekom je een perfect resultaat."

July 2020

Main Newsflash Image

CUTTING 101: Casual Smooth

Het is al meer dan 100 jaar geleden dat de scherpe, gestroomlijnde bob zijn intrede in de wereld maakte, deze stijl trok al snel de vrouwen over de streep met zijn eenvoud en veelzijdigheid om een klassieke status te bekomen. Net zo opvallend als hun voorgangers uit de jaren '60, biedt de Gen Z bob veelzijdigheid, volheid en beweging. Sinds haar bekendheid, draagt de Engelse zangeres en gezicht van YSL Beauty, Dua Lipa, een bob, maar door het aanpassen van de lengte, scheiding en kleur, heeft ze ervoor gezorgd dat haar look altijd trendy blijft. Haar recente combinatie van een strakke bob en een losse pony zorgde voor veel sensatie tijdens de Paris Fashion Week, wat bewijst dat deze veeleisende snit nog steeds de kracht heeft om de aandacht van de media te trekken! Het is duidelijk dat deze oude favoriet hier is om te blijven, dus hoewel jouw klanten niet elke dag hun bob laten bijknippen (zoals de ex-hoofdredacteur van American Vogue, Anna Wintour, volgens geruchten deed), werp het vruchten af om jouw kniptechniek te perfectioneren! Precisiese knipvaardigheden zijn essentieel als je jouw klanten terug wilt laten komen voor meer! We hebben onze krachten gebundeld met #indolaselected creatief teamlid, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy), om je te helpen kapsels en bobs te creëren die in het oog springen zonder verfijning wanneer de haren droog zijn. Klare taal spreken Soms kan het moeilijk zijn om een perfecte strakke lijn te creëren bij een kapsel of bob van één lengte terwijl je het gesprek met jouw klant jouw onverdeelde aandacht geeft. Dus, hier zijn onze expert tips om deze kunst onder de knie te krijgen en om de perfecte bob vanaf de eerste keer te creëren, elke keer weer. Voorzichtig kammen! Kam de haren zoveel mogelijk in hun natuurlijke val. Je wilt het risico van gradatie vermijden, dus houd uw vingers recht bij het knippen, of, gebruik je kam als richtlijn, omdat dit de spanning vermindert en het haar niet korter uitvalt bij het drogen dan de sectie eronder. Kijk lager! Tenzij je een hele grote klant hebt, of iemand die bereid is om voor een hele knipbeurt recht te staan, zal je onder je ooglijn knippen. Lynndy heeft hierbij een waarschuwing: ""Wees op je hoede als je onder je ooglijn knipt. Het liften van het haar veroorzaakt gradatie dus opletten, opletten, opletten!"" Volg de gidslijn niet! Een gemakkelijk gemaakte fout is, om de volgende sectie net op de gidslijn te knippen. Knip in plaats daarvan altijd de volgende sectie aan de onderste rand van de gidslijn. Zo vermijdt je gradatie en zal je een mooier resultaat zien na het drogen. Vergeet niet om al het haar naar achteren te projecteren om vooraan zwaarte te creëren. Deze technieken klinken heel eenvoudig, maar ze zorgen voor fantastische resultaten na het drogen en straighten. Wij garanderen dat je niet teleurgesteld zal zijn!
Newsflash 2020
De Expert Tip van Lynndy
" De positionering van je lichaam kan een gedetailleerde coupe maken of breken, zorg ervoor dat je ervan bewust bent waar je staat ten opzicht van je klant."

June 2020

Main Newsflash Image

TONING TEC: Creatief Mixen en Toepassing

Hoewel jouw klant de magie die in de stoel gebeurt misschien niet begrijpt, zijn wij er om jou - een generatie INDOLA expert - te helpen hun dromen waar te maken. Veel klanten denken dat ontkleuringspoeder al het harde werk doet, maar de toner is jouw echte geheime wapen tegen ongelijke en warme tinten! Als het om toning gaat, zijn er drie gouden regels. Speel volgens deze regels en elke klant zal het resultaat fantastisch vinden... Duale toepassing! Het gebruik van een toner op het haar helpt eventuele lijnen weg te werken en zorgt ervoor dat het contrast tussen gefolieerd en niet-gefolieerd haar meer in balans is voor een mooi gelijkmatig resultaat. Voor extra dimensie, kies dan voor een combinatie van verschillende tonen in uw duale toepassing. Pre-toning! De truc is om een mooie, gelijkmatige basis te creëren die de perfecte ondergrond is voor pastelmixen. Het duurt slechts enkele minuten (afhankelijk van de porositeit van de haren) maar het effect maximaliseert de neutralisatie en zorgt ervoor dat de tinten langer houden. Ken je kleuren! Het INDOLA assortiment van blondtinten bevat onweerstaanbare opties, dus leer onze kleurenkaarten binnenstebuiten kennen! Begrijp hoe de tinten op elkaar inwerken en oefen jouw formules, zodat je voor elke klant het blond kan creëren waar hij/zij naar verlangt. Vergeet niet dat onze geïntegreerde Hair-Bond Technologie haarbreuk minimaliseert, jouw klanten zullen de extra boost van zachtheid en glans fantastisch vinden. Laat je creativiteit spreken en gebruik ons prachtig assortiment van Blonde Expert Pastels voor een gepersonaliseerd accent bij klassieke highlights. Onze creatieve blond met subtiele roostinten is een prachtig voorbeeld van de prijswinnende en #indolaselected creatief teamlid, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy). Voor tips over de techniek, bekijk de step by step hieronder.
Newsflash 2020
De Expert Tip van Lyndy
"Er is één gouden regel als het gaat om toning. Toon altijd op de toonhoogte die je ziet, niet op toonhoogte dat je wilt bereiken. Onthoud dat toners het haar niet liften!"

May 2020

Main Newsflash Image

BLONDE BEAUTY: Contour Lights

Leuk! Levendig! Gedurfd! Laat de contour lights voor zich spreken... We weten dat je ervan houdt om je klanten te laten kennismaken met de nieuwste trends. Deze lente geven we extra aandacht aan een retro klassieker, prachtige blonde contouren, maar met een frisse en dramatische twist! Een nieuw decennium vraagt om een nieuwe look. We starten dit jaar met een moderne versie van face-framing highlights uit de jaren 90. De trend is nog populairder dan vroeger en je klanten zullen meteen weg zijn van de veelzijdigheid en impact! Van Ginger Spice tot Beyoncé - the secret behind the stripes! Al sinds Ginger Spice het podium opkwam, hebben vrouwen haar face-framing blonde lokken geassocieërd met moeiteloos zelfvertouwen en het doorzettingsvermogen om het leven ten volle te beleven. Nu biedt face-framing een manier om opnieuw girl power uit te stralen voor de nieuwe generatie. Dit straalt een strek imago uit over de innerlijke kracht, karakter en uitbundigheid. Terwijl balayage het beeld was van subtiliteit, zorgt face-framing voor sterke impact. Geen wonder dat deze stijl heel snel populair is geworden bij Amerikaanse beroemdheden die hun eigen regels maken, inclusief Beyoncé.
Newsflash 2020
Lynndys' Expert Tip
" Ik hou ervan om de blondines wat meer pit te geven door middel van roze nuances. Pas je technieken aan met een trendy nuance en zorg voor een nieuwe variatie op de traditionele highlight service."

April 2020

Main Newsflash Image

BLONDING CRAFT: Modern Placements

Wens je soms dat je je kleurbehandelingen kunt versnellen? Onze nieuwe freehand techniek is perfect voor INDOLA coloristen die een transformatie look willen creëren en tijd willen besparen! De trend van de freehand balayage wordt ook in 2020 verder gezet. Ontdek hoe het perfectioneren van je kleurplaatsing de servicetijd zal halveren en waardoor nog meer tijd rest voor klanten die selfies willen maken in de salon... De schoonheid van dual applicatie. Nu kan je een prachtig root blending effect creëren in twee eenvoudige stappen: Start eerst met creatieve freehand painting met de Blonde Expert. Je kan variëren in dikte van je verdelingen, ruimte tussen de verdelingen en de plaatsing van je techniek om verschillende effecten te creëren aan de hand van de wens van je klant. Als je klant een wat lichtere look wilt, werk je simpelweg horizontaal naar boven toe of voor een iets meer diffussed look, kun je de verdeling eerst tegenkammen. Als de haren geföhnd zijn, zal je klant versteld staan dat er geen blonde strepen te zien zijn, maar een mooie blending na de smudge met een toning service. Vervolgens, de smudge. Het is tijd om je fantasie te gebruiken en het resultaat van je klant te personaliseren. Ofwel kun je de aanzet wat groter maken voor een meer lived-in balayage look of creëer geen aanzet en werk je met horizontale verdelingen. Blond specialist en #indolaselected creatief team member, Denis Shefel (@shefeldenis), kiest de PPC tint in combinatie met de 4% (13vol) developer en voegt daarna de Color Transformer toe met een mengverhouding van 1:1:0,5 om de smudge techniek toe te passen. Color Transformer transformeert de PPC tinten naar een demi-permanent kleurresultaat om de harde lijnen te voorkomen en mooi te blenden. Het is een heel eenvoudige manier om deze dual applicatie toe te passen. Visueel je toner controleren is erg belangrijk, maar je kan natuurlijk altijd vertrouwen op een perfecte kleur match en een mooie glans. Bekijk de tutorial en raadpleeg onze stapgewijze handleiding hieronder voor een visuele referentie. Met deze eenvoudige tijdbesparende technieken kun je jouw kleurbusiness een boost geven.
Newsflash 2020
Expert tip van Denis
" Gebruik maken van een demi-permanente kleur om het haar te tonen na een freehand balayage service is mijn go-to techniek. Het zorg ervoor dat de kleur levendig en glanzend blijft tot de volgende afspraak."

Archive

 • 2020
  • September
  • August
  • July
  • June
  • May
  • April
newsflash_winner_henrik530x734

#BLOCKING – Henrik Halasi (@halasihenrik)

Henrik Halasi, geboren in Várpalota, Hongarije, is sinds 2003 een gekwalificeerde kapper. In 2007 is hij lid geworden van het INDOLA Professional Team. Met zijn enorme ervaring als trainer heeft Henrik zijn visie op de #blocking techniek gecreëerd door het gebruik van contrasterende tinten en het creëren van een fantastische volheid en dimensie. Je kan de volledige tutorial hier bekijken:


newsflash_winner_elena530x734

#COLOURMELTING – Elena Lomakina (@aljona_lomakina)

Als het gaat om #colormelting, heeft onze trainer Elena uit St. Petersburg met deze perfecte interpretatie de zaken echt naar een nieuw niveau getild, waarbij zij dit melting effect van aanzet tot punten demonstreert. Ze is namelijk geen onbekende voor wedstrijden, in 2018 en 2019 was Elena halve finalist bij de Russian Hairdressing Awards. Je kan hier zien hoe Elena de look creëerde:


newsflash_winner_aleksandr 530x734

#PANELLING – Aleksander Nikolaev (@_alexhair_)

Als Technical Advisor voor INDOLA in St. Petersburg heeft Aleksander hier echt het roer omgegooid met zijn kleurplaatsingen, met als resultaat een prachtig kleurenpalet. Met zijn specialiteit in kleur en opsteekkapsels is het geen wonder dat er zo'n prachtig resultaat ontstaat! Ontdek hier hoe de look tot stand is gekomen: