BESTE TRUE COLOUR LOVER,

SERVICE is wat je als stylist aan je klanten biedt:

je doel is je vaardigheden te gebruiken om een gewenste eindlook te creëren, waarvoor jouw klanten betalen. 

De in-salon diensten die het meest succesvol zijn, zijn de diensten die een holistische waarde genereren.

Enkele belangrijke criteria waaraan moet worden voldaan zijn: 

 • Creëer een wow-effect voor de stylist en klanten, denk aan een zichtbaar voor/na-effect.
 • Houd het reëel en efficiënt in de salon, denk aan een redelijke servicetijd of serviceticket
 • Zorg voor een volledig assortiment producten voor een holistische look & waarde, om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van jouw klanten.  
 • Exclusief blijven - een service die alleen een professional kan leveren!

Met Indola hebben we een klantenmatrix ontwikkeld om je te helpen de behoeften van elke klant te identificeren en voor hen te zorgen, of ze nu 17 of 70 jaar oud zijn! Kijk op de volgende pagina's voor meer service-inspiraties voor elke leeftijdsgroep. 

Met kleurrijke groeten,

INDOLA

COLOUR ID SERVICE

Ideale doelgroep:
Statement Maker
Doelgroep 17-24

 Heb je jonge klanten die hun kleur-ID willen vinden? Een zeer veelzijdige groep klanten met radicaal verschillende wensen? Met onze Colour ID Service kan je meerdere oplossingen aanbieden: van zacht, transparant pastelhaar tot tinten die hun natuurlijke haarkleur versterken... Van verborgen gewaagde kleurschakeringen tot helder regenbooghaar... Alles is mogelijk!

Als jouw klant op zoek is naar een nieuwe kleur, volg dan onze allesomvattende adviesgids om het regenbooghaar van hun dromen te bereiken, of het nu gaat om het weven van subtiele pastel highlights of het perfectioneren van een regenboogkleur. 

SERVICE STAPPEN:
 • Consultatie
 • Zo nodig vooraf oplichten met Rapid Blonde of Blonde Expert
 • Controleren of het gewenste oplichtingsniveau is bereikt, grondig uitspoelen, wassen en Colour Conditioner gebruiken
 • Föhn het haar en plan de volgende kleurstappen
 • Gebruik CreaBold voor intense kleurresultaten of gemengd met Conditioner voor meer zachte pastels of natuurlijke kleurverbetering.
 • Na de ontwikkeling grondig uitspoelen en stylen zoals gebruikelijk.
 • Zorg ervoor dat je een thuisverzorgingsregime aanbeveelt om het kleurresultaat te behouden.
Zachte pastels en versterkende tinten:

Of ze nu ijskoud zijn in de winter of zacht en zoet in de zomer, deze lichte pasteltinten doorstaan de tand des tijds keer op keer.

Ze zijn niet alleen altijd trending; ze zijn ook een geweldige moodbooster voor jouw kleurbrave klanten die regelmatig van kleur willen veranderen, zodat ze kunnen wisselen tussen de vrolijkste tinten met weinig onderhoud in het INDOLA kleurenportfolio.

Tegelijkertijd zijn ze de perfecte kleurversterker voor natuurlijke tinten.

Hoe verzorg je regenbooghaar?

Je hebt het ultieme regenbooghaar van jouw klanten geperfectioneerd. Zorg er nu voor dat ze hun nieuwe look verzorgen. 

Stap 1: creëer een haarverzorgingsregime met behulp van onze Indola OTC portfolio.
Stap 2: regelmatige touch-ups in de salon, boek vervolgafspraken.
Stap 3: was het haar minder vaak

Fel regenbooghaar:

Er is een volledig spectrum van tinten om uit te kiezen! Om de best mogelijke kleur te verkrijgen, moeten de delen van het haar waarop je de kleur aanbrengt lichtblond zijn voor een perfecte voorkleur. Verzorging is de sleutel tot een mooie, krachtige kleur die lang houdt.

De tweede stap om je eindresultaat te bereiken is het gebruik van het CREA-BOLD portfolio. Experimenteer met effecten en wees creatief om een unieke regenbooglook te verkrijgen. De sleutel is om na te denken over de haarsecties en de plaatsing van de kleuren en met jouw klant af te spreken hoe de kleurplaatsingen er na het stylen uit moeten zien. 

MELT & REFINE SERVICE

Ideale doelgroep:
Simply Sophisticated 
Leeftijd 25-34

Flexibele mogelijkheden, service op maat en inspiratie over de laatste trends, gekoppeld aan tips van de kapper is waar klanten van middelbare leeftijd naar op zoek zijn.

Premium blond en brunette haar is er om het haar extra diepte, dimensie en glans te geven. Of het gaat gewoon om hun bestaande kleur versterken op de meest natuurlijk ogende manier. Met subtiele highlights die mooi glanzen en laidback luxe naar voren brengen, is onze Melt & Refine Service laag in contrast, laag in onderhoud, maar hoog in onweerstaanbare uitstraling. 

SERVICE STAPPEN:
 • Consultatie
 • Voor subtiele highlights die overvloeien in het natuurlijke haar gebruik je BLONDE EXPERT Lightener.
 • Om het haar te verfijnen gebruik je PCC met of zonder COLOR TRANSFORMER, afhankelijk van het resultaat.
 • Na ontwikkelingstijd grondig uitspoelen, wassen en Colour Conditioner gebruiken
 • Föhn het haar en plan de volgende kleurstappen indien nodig.
 • Gebruik CREA-BOLD gemengd met conditioner voor meer kleur en glans.
 • Na ontwikkelingstijd grondig uitspoelen en stylen zoals gewoonlijk
 • Zorg ervoor dat je een thuisverzorgingsregime aanbeveelt om het kleurresultaat te behouden.
Verschillende tinten bruin en rood

Verschillende tinten bruin en rood is zo glanzend als het maar kan, gebaseerd op zachte, transparante pieken en dalen die binnen één tint van de basiskleur blijven. Elke creatie moet bescheiden maar opvallend zijn. Verzorging is ook de sleutel tot deze look; de lokken moeten er glanzend, kroesvrij en toch moeiteloos gestyled uitzien, dus concentreer je bij deze service evenveel op hydratatie als op kleur.

Pure, bijna onzichtbare highlights

Pure, bijna onzichtbare highlights gevolgd door toner zal de kleur naar een hoger niveau tillen, maar zorg ervoor dat je weinig lift gebruikt om een felle, uitgebleekte look te vermijden. Deze highlights moeten in het haar versmelten en een perfect gepolijste glans geven. Daarom is BLONDE EXPERT de ideale oplichter om de integriteit van elke haarlok te respecteren. De truc is om tinten in dezelfde toonrichting aan te brengen, dus vermijd contrastwerking met opvallende linten.

Colour refinement

Als uw klant gezegend is met een natuurlijke haarkleur die al rijk is aan dimensie, kan een kleurverfijning voldoende zijn om de bestaande rijkdom te versterken met behulp van PCC en COLOR TRANSFORMER en CREA-BOLD gemengd met conditioner. 

BESPOKE SUBLIMITY SERVICE

Ideale doelgroep:
Precision Seeker
Leeftijd 35-44

Er gaat niets boven het gevoel van net gekleurd haar. Voor zowel kleurspecialisten als klanten heeft een haarkleuring iets bevredigends, of je nu uitgegroeide highlights corrigeert, een glanzend uniform kleurresultaat creëert of de eerste grijze haren aanpakt. 

SERVICE STAPPEN:
 • Consultatie
 • Om het haar te verfijnen gebruik je PCC met of zonder Color Transformer, afhankelijk van het gewenste resultaat.
 • Na ontwikkelingstijd grondig uitspoelen, wassen en Colour Conditioner gebruiken
 • Föhn het haar en plan de volgende kleurstappen indien nodig.
 • Zorg ervoor dat je een thuisverzorgingsregime aanbeveelt om het kleurresultaat te behouden

 

EXTRA VERZORGINGSERVICE:
 • Consultatie
 • Toepassing van de behandeling en massage
 • Grondig spoelen
 • Stijl zoals gewoonlijk
Blending away those first few greys

Om de eerste paar grijze haren te vervagen, stellen wij voor om te kiezen voor een demi-permanente kleur die de piekerige wortels zachtjes bedekt zonder een sterke grenslijn te creëren wanneer de uitgroei begint door te komen. Je kunt het meest perfecte eindresultaat bereiken door een prachtig kleurresultaat op maat te creëren met behulp van PCC en COLOR TRANSFORMER om de eerste grijzen in te blenden of door tussendoor opfrismogelijkheden te bieden.

 Je klanten zullen beseffen dat mooi haar en een gezonde hoofdhuid hand in hand gaan. Integreer een in-salon verzorging in de service voor een holistische aanpak.
Het volgende op de agenda: houd de kleur zo lang mogelijk perfect en zorg ervoor dat het haar gezond aanvoelt en er glanzend uitziet, door advies te geven over de beste shampoo voor gekleurd haar of hoe het haar te beschermen tegen de zon. Aarzel niet om je klanten een lesje te geven in hoe je gekleurd haar thuis als een pro kunt verzorgen.

COLOUR REBOOT SERVICE

Ideale doelgroep:
Simply Loyal
Leeftijd 45-55

Wanneer klanten grijze haren zien doorkomen, kiezen ze er doorgaans voor om de grijze aanzet te camoufleren. Deze klantengroep wil vooral een natuurlijke look en dat biedt veel mogelijkheden. 

Met onze Colour Reboot service kun je highlights gebruiken om hun grijze haar te mengen of je kunt een root shadow creëren die elk grijze haar raakt voor een uniforme afwerking. Highlights kunnen het haar zelfs dikker doen lijken.

Het resultaat? Een naadloze afwerking voor ultra-natuurlijke resultaten - een multi-tonaal effect dat bij iedereen past, van blondines tot roodharigen tot brunettes. 

SERVICE STAPPEN:
 • Consultatie
 • Voor multi-tonale highlights, babylights of balayage gebruik je Blonde Expert Lightener
 • Gebruik voor het blenden van de grijze haren PCC of BLONDE EXPERT Ultra Blend+.
 • Na ontwikkelingstijd grondig uitspoelen, wassen en Colour Conditioner gebruiken
 • Föhn het haar en plan de volgende kleurstap indien nodig, bv. om multi-tonale highlights te versterken.
 • Na ontwikkelingstijd grondig uitspoelen en stylen zoals gewoonlijk
 • Zorg ervoor dat je een thuisverzorgingsregime aanbeveelt om het kleurresultaat te behouden.
KLEUR HET GRIJZE HAAR ALS:

Je klant wil een root shadow die elk grijze haar dekt, of hij of zij draagt gewoon liever dezelfde rijke, glanzende kleur door het hele haar. Niet iedereen wil highlights, dus met een permanente formule met PCC of BLONDE EXPERT Ultra Blend kun je het haar camoufleren en tegelijkertijd een uniforme finish creëren.

HIGHLIGHT HET GRIJZE HAAR ALS:
Je klant heeft gehighlight haar dat hij of zij hoopt te onderhouden, of wil voor het eerst highlights proberen om het grijs minder opvallend te maken. Wie een volledige dekking en highlights wil, kan het best kiezen voor een dubbel proces. Dat betekent eerst een root shadow, gevolgd door een verdeling van multi-tonale highlights.
Tegenwoordig zijn er eindeloos veel manieren om highlights aan te brengen. Van balayage tot babylights, we hebben genoeg technieken tot onze beschikking.

Zoals al het gekleurde haar hebben grijstinten voedende nazorg nodig. Zorg ervoor dat je verzorgingsproducten gebruikt als laatste stap van de service en laat je klanten precies weten hoe ze hun look moeten onderhouden wanneer ze de salon verlaten.

COLOUR REVERSAL SERVICE

Ideale doelgroep:
Happy Transitioner 
Leeftijd 55+

Maakt jouw klant net een overgang naar grijs haar of hebben ze grijze lokken die een opknapbeurt nodig hebben?

Dan zullen ze dol zijn op de Colour Reversal Service. Door grijs en blond te mengen met donkere tinten, creëert deze service licht en schaduw, zodat het haar bij elke beweging verandert en glinstert. 

De Colour Reversal Service creëert een dimensionale look voor jouw klant, ongeacht of ze al grijs zijn of de overgang naar grijs willen maken. 

SERVICE STAPPEN:
 • Consultatie
 • Voor de overgang naar grijs, gebruik PCC en Color Transformer. Afhankelijk van de haarkleurhistorie kunnen enkele babylights rond het gezicht worden gedaan met BLONDE EXPERT lightener.
 • Na de ontwikkelingstijd grondig uitspoelen en stylen zoals gewoonlijk.
 • Raadpleeg het thuisverzorgingsregime voor het behoud van het kleurresultaat.
 • Gebruik voor verfrissing BLONDE EXPERT InstaCool Shampoo en Treatment.
Silver Strand Refinement:

Laat je grijze klanten weten dat ze hun grijze haar kunnen wassen met een paarse shampoo en treatment. 

Het is niet alleen voor blondines; de paarse pigmenten kunnen ook de gele vlekken in grijs en zilverkleurig haar neutraliseren. 

Gebruik de BLOND EXPERT InstaCool Shampoo, laat deze 2-5 minuten intrekken, spoel uit en gebruik dan de BLONDE EXPERT InstaCool Treatment.

TRANSITIE NAAR GRIJS HAAR:

Als jouw klant de stap naar grijs haar wilt zetten, kun je donkere gedeeltes toevoegen - met een paar precies geplaatste lowlights of lichtere gedeeltes met babylights rond de haarlijn om meer dimensie toe te voegen. 

Probeer deze donkerdere gedeeltes met PCC en COLOR TRANSFORMER om een licht sheer resultaat te creëren. Of, om een hogere kleurintensiteit te bereiken, breng PCC koele, donkerdere tinten aan met 100% dekking en een diepere finish. 

Het perfecte product om babyblight te creëren is onze BLONDE EXPERT Lightener.

Zoals al het gekleurde haar, hebben grijstinten een voedende nazorg nodig. Zorg ervoor dat je verzorgingsproducten gebruikt als laatste stap van de service en laat je klanten precies weten hoe ze hun look moeten onderhouden wanneer ze de salon verlaten...